Saturday, June 22, 2013

BLACKOUT 505 #KL622 : ANWAR IBRAHIM @ AL-JUBOQ ARAH GEMPUR PASUKAN KESELAMATAN, PADANG MERBOK MESTI DITAWAN

AL-JUBOQ telah mengarahkan agar para penyokong PR gempur pasukan keselamatan dalam apa cara sekalipun dan Padang Merbok, KL mesti ditawan semasa Himpunan Blackout #KL226 yang berlangsung hari ini, 22 Jun 2013. AL-JUBOQ selaku "mastermind" di sebalik perhimpunan haram yang dirancang itu bertekad agar kerajaan yang dipilih oleh rakyat secara sah mengkiut perlembagaan, mesti ditumbangkan dengan apa cara sekalipun. AL-JUBOQ mahu agar konfrantasi di antara peserta dengan pihak polis dicetuskan yang akan menjadi sebab kepada rakyat untuk marah kepada kerajaan dan seterusnya menyokong gerakan yang dibawanya. Si Lahanat AL-JUBOQ ini sememangnya mahu mencetus "Peristiwa Dataran Tahrir" di Kuala Lumpur walaupun beberapa siri percubaannya sebelum ini tidak berhasil. Cita-citanya nak Perdana Menteri tidak pernah padam dan pada masa sama puak-puak DAPig laknatullah terus menyokong serta memperalatkan si Melayu banggang bodoh AL-JUBOQ ni bagi menjayakan agenda mereka yang "lebih besar" menguasai bumi Melayu Malaysia secara "mutlak".

Dalam perancangan yang dibuat, AL-JUBOQ menetapkan bahawa sekiranya berlaku halangan daripada pihak polis, itulah perkara yang amat penting dan perlu diambil kesempatan sepenuhnya oleh para peserta demonstrasi. Andai perhimpunan di Padang Merbok dihalang, para peserta demonstrasi dikehendaki berhimpun bagi membina kekuatan di Stadium Negara serta Dataran Maybank dan mara semula ke Padang Merbok bagi menggempur dan melanggar apa jua halangan pihak polis. Bagi tujuan itu juga, Unit Amal PAS telah bersedia dengan seramai 1,000 orang ahlinya, AMK dan DAPig masing-masing seramai 300 orang sebagai penggempur "front-liner". Bagaimanapun dalam hal ini, seramai 300 orang "front-liner" DAPig itu diragui kejujuran mereka kerana setiap kali demonstrasi berlangsung mereka akan "play-safe" duduk jauh di belakang, hanya bangsa Melayu bodoh saja yang duduk di hadapan dan menjadi alat DAPig yang opportunis itu!!

Tidak kurang menariknya, budak syiah lagi biadap Khalid Ismath dalam tweetnya lewat semalam mengajak serta menghasut para penyokong puak-puak haramjadah untuk bertindak menterbalikkan sekurang-kurangnya 3 trak polis, menumbangkan 2 buah kenderaan Water Canon dan memusnahkan 3 buah bas FRU. Kalau tindakan itu tidak berhasil bermakna perhimpunan mereka kali ini gagal. Kenyataannya disokong oleh seorang rakannya, Muhammad Al-Ishtiraki yang juga bersifat menghasut agar menentukan seorang anggota polis terbunuh !!

Andainya berlaku krisis, AL-JUBOQ sendiri akan memberi arahan melalui Mat Sabu @ "Mat Sapu Bini Orang", Babi Tian Chua, Johari Abdul dan Cikgu Penjahat @ "Bad Teacher" - belaci-belaci AL-JUBOQ.

Inilah perancangan terakhir puak-puak penderhaka dan pengkhianat negara bagi perhimpunan haram mereka di Padang Merbok esok dan seterusnya ke Parlimen hari ini dengan mensasarkan kehadiran seramai 50 ribu orang. Bagaimanapun perhimpunan hari ini juga hambar serta gagal mencapai sasaran di mana tak sampai pun 10 ribu orang yang hadir. Ia juga menggambarkan kerja sia-sia puak-puak Melayu banggang barua DAPig haramjadah laknatullah itu sudah semakin kurang mendapat sambutan. Cuma AL-JUBOQ saja yang masih syok sendiri. 

Sebagaimana beberapa siri perhimpunan haram yang diterajui oleh AL-JUBOQ sebelum ini, yang jelasnya perbuatan mereka itu menyusahkan rakyat khususnya orang awam yang berhasrat untuk bergerak bebas ke sana ke mari beristirehat dan santai bersama keluarga di hujung minggu. Urusan serta aktiviti perniagaan juga turut terjejas serta mengakibatkan kerugian kepada golongan peniaga, golongan pemandu teksi turut terjejas pencarian mereka. Eloklah golongan peniaga, pemandu teksi, orang ramai dan lain-lainnya saman puak-puak haramjadah banggang untuk dapatkan ganti rugi mereka. 

SUARAM adalah antara NGO yang paling lantang terjerit terlolong ke sana ke mari menjaja pasal cerita kononnya mereka memperjuangkan hak asasi dan kebebasan manusia sejagat. Namun pada masa sama mereka juga diketahui di antara perancang serta terlibat sama dalam perhimpunan haram hari ini. Jalanraya pun sesak. Keadaan keselamatan negara dan juga ketenteraman awam juga terganggu-gugat akibat perbuatan puak-puak sial haramjadah lahanat ini.
 
Tapi yang peliknya kenapa SUARAM tidak ambil peduli pun hak asasi orang ramai untuk bergerak bebas di hujung minggu, kerugian yang dialami oleh golongan peniaga, pemandu teksi dan lain-lain?? Apakah untuk bergerak bebas, menjelaskan aktiviti perniagaan, mengambil penumpang oleh pemandu teksi mengikut rutin harian mereka itu bukan hak asasi golongan itu ??

Dalam perhimpunan yang berlangsung hari ini, para barua DAPig kurang ajar itu telah bertindak kasar dan memukul 2 orang pegawai penguatkuasa DBKL. Kejadian berlaku sekitar jam 4.30 petang apabila sekumpulan peserta dari Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) memasang khemah di tengah-tengah padang awam menyebabkan 2 orang pegawai penguatkuasa DBKL menghalang perbuatan mereka. Tindakan kedua-dua pegawai penguatkuasa DBKL itu telah membuka ruang kepada kumpulan perhimpunan haram itu untuk mencetuskan kekecohan di mana mereka telah bertindak kasar dengan menyerang serta memukul kedua-dua penguatkuasa itu hingga memaksa mereka melarikan diri dan berlindung di dalam van DBKL yang terletak tidak jauh dari tempat kejadian. Tindakan anggota itu adalah bertepatan dengan bidang tugasnya kerana perhimpunan itu adalah menyalahi undang-undang dan tiada sebarang kebenaran diberikan untuk mana-mana pihak mendirikan khemah. 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vs4se7unQE8Tempurung amat yakin paparan video ini akan dikatakan oleh puak-puak lahanat haramjadah penyokong tegar AL-JUBOQ sebagai rakaman yang telah diedit serta fitnah pihak kerajaan khususnya BN dan UMNO !! 

Kejadian mengkasari pihak penguatkuasa undang-undang seperti ini bukanlah kali pertama berlaku tetapi dalam perhimpunan Bersih 3.0 sebelum ini puak-puak Melayu barua DAPig ini juga telah bertindak mengkasari serta menyerang anggota polis selain bertindak memusnahkan kenderaan polis. Mereka inilah yang sebenarnya DRACONIANs, biadap, kurang ajar, banggang, bodoh, buta mata, buta hati dan buta perut membiarkan diri mereka dijadikan alat oleh puak DAPig!! Cuba bayangkan bagaimana kalau mereka ini mendapatkan kuasa dan memerintah negara.. nauzubillah.. minta jauhkanlah..

Bagi rakyat "silent majority" yang cintakan keamanan, marilah kita bersama-sama secara berterusan menolak puak-puak lahanat haramjadah yang cuba mencetuskan huru-hara dalam negara tercinta ini . Semoga keamanan yang dinikmati terus berkekalan.

No comments:

Post a Comment